AAA

POLITIKA | 14.12.2019 15:35 > 14.12 15:44

SzS: Ono što Vučić nudi evroparlamentarcima jeste obmana koju su gradjani Srbije prozreli

Savez za Srbiju (SzS) pozdravio je danas angažovanje evropskih parlamentaraca na uspostavljanju uslova za regularne izbore u Srbiji, ali i upozorio da "ono što im režim Aleksandra Vučića nudi, nije ništa drugo nego obmana koju su gradjani Srbije odavno prozreli i prezreli".

Reagujući na zaključke treće runde dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić je ocenio da se Vučić "cenka sa evropskim parlamentarcima o proletnjem izbornom vikendu i broju članova REM koje će kontrolisati malo prikrivenije nego ostale".

"To je možda dovoljno nekome ko ne živi u Vučićevoj privatnoj Srbiji. Ali gradjanima Srbije svakako nije. Oni traže da im se vrati sloboda i oteta država, a SzS neće izdati njihovo poverenje zarad mrvica sa Vučićevog stola. Nastavićemo da se borimo da se i u ovoj zemlji održe normalni evropski izbori. Drugačiji nas ne interesuju, na njima nećemo učestvovati i nećemo ih priznati", naveo je Jeremić, preneo je Savez za Srbiju.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je sinoć posle treće runde medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, da predstojeći izbori neće biti održani u martu, već kasnije, ali u roku koji dozvoljava Ustav Srbije.

Ona je kazala da je jedan od zaključaka razgovora sa tročlanom delegacijom Evropskog parlamenta i uspostavljanje Nadzornog odbora Skupštine Srbije, što će kako je navela, biti prvi takav odbor u "višestranačkoj Srbiji".

Dodala je da je postignut dogovor i o izboru pet novih članova REM-a po "principu 3 plus 2".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.