AAA

POLITIKA | 15.12.2019 10:50 > 15.12 10:50

Pašalić: Gradjani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić ocenio je jutros da se gradjani toj instituciji, kada se radi o pravosudju, najviše žale na dužinu trajanja postupaka ili problem izvršenja presuda.

Pašalić je za televiziju Pink rekao da institucija Zaštitnika gradjana ne želi da kontoriliše ili utiče na rad sudija, već da se kao i u većini zemalja u Evropi, kontroliše sudjenje u razumnom roku.
On je rekao da kada se radi o izvršenju, javni izvršitelji moraju da objave prodaju na oglasnoj tabli, ali i elektronskim putem, kao i da se sistem uručivanja izvršenja mora obaviti na adekvatan način. Pašalić je naveo da ta institucija nije protiv izvršenja, već postavlja pitanje opravdanosti i neophodnosti visine troškova izvršenja.

Govoreći o nedavnoj višesatnoj blokadi zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) istakao je da za instituciju Zaštitnika gradjana nije bitno koji je medij u pitanju, kada se radi o napadima na medijske kuće. "Osudili smo blokadu RTS, napade na novinare Kurira, napad na novinare N1", rekao je Pašalić. Dodao je da ta institucija želi napraviti platformu u kojoj bi bilo jasno zabeleženo ko je i kad izvršio pritisak, diskreditaciju ili vredjanje novinara.

Pašalić je istakao i da je finansijski status medija "jako loš".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.