AAA

POLITIKA | 15.12.2019 15:05 > 15.12 15:05

Ministarka Mihajlović: Do Kruševca za malo više od dva sata, neće biti grešaka kao na Koridoru 10


Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas obeležavanju početka izgradnje Moravskog koridora, koji će povezati Pojate i Preljinu, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Moravski koridor je četvrti auto-put na kojem počinjemo radove ove godine, a prvi koji će povezati istok i zapad centralne Srbije, Koridor 10 sa auto-putem "Miloš Veliki". Ovaj projekat je za Srbiju strateški važan jer će značiti mnogo za 500.000 ljudi koje direktno povezuje, za brži razvoj gradova i opština kroz koje prolazi, uključujući Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak", rekla je Mihajlovićeva.
Ona je dodala da će se "od Beograda do Vrnjačke Banje stizati za oko sat i po, za malo više od sat vremena do Kraljeva, za malo više od dva sata do Kruševca. Ništa više nije daleko i neće nam biti daleko", naglasila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da je dobro što "u ovaj projekat ulazimo dobro pripremljeni i što za strateškog partnera imamo jednu od najvećih svetskih kompanija, američki Behtel, koja će raditi zajedno sa turskom Enkom i našim firmama".

"To pokazuje da smo naučili nešto iz prethodnih projekata i da ne želimo da ponovimo greške, na primer sa Koridora 10, gde smo imali nasledjene loše projekte", navela je ona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.