AAA

POLITIKA | 15.12.2019 15:10 > 15.12 15:10

Direktor Moravskog koridora iz Behtela: Duž auto puta jedinstvena odbrana od poplava na Balkanu


Direktor projekta Moravski koridor Endrju Milinci iz kompanije Behtel kazao je danas, na svečanosti povodom početka radova na tom projektu, da će budući auto – put biti prvi na Balkanu sa masivnim sistemom odbrane od poplava.

"Moravski koridor će imati važan i masivan sistem za odbranu od polava koji će štititi sva mesta u okolini ovog autoputa. Ovo je prvi put na Balkanu da je sistem ovakvih razmera za odbranu od poplava izradjen uz auto put, što pokazuje posvećenost srpske Vlade u osnaživanju otpornosti zajednica i obezbedjivanju dugovečnosti najvažnije infrastrukture" rekao je Milinci.
On je kazao na svečanosti održanoj za severnoj obilaznici oko Kruševca, kod sela Jasika, odakle kreću radovi na izgradnji autoputa Pojate – Preljina, da je ovo početak partnerstva koje će iznedriti jedinstven i izuzetan projekat infrastrukture u Srbiji.

Početku radova na izgradnji Moravskog koridora su, osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali i ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović, američki ambasador ​Entoni Godfri​, britanska ambasadorka Šan Meklaud, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je kazala da izgradnja ovog koridora predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna Kruševljana. Grad Kruševac je, prema njenim rečima, završio 98 odsto poslova oko eksproprijacije zemljišta na budućoj trasi deonice, te je to što početak izgradnje kreće iz Kruševca svojevrsna nagrada za dobro odradjen posao.

Svečanosti otvaranja radova na Moravskom koridoru su prisustvovali i brojni gradjani Kruševca, ali i drugih gradova i opština. Kruševački "Jugoprevoz" je imao trideset besplatnih polazaka iz različitih delova grada, ali i najudaljenijih sela kruševačke opštine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.