AAA

POLITIKA | 26.12.2019 16:10 > 26.12 16:10

Boško Obradović: Koliko je SNS zaradio od prevoza migranata (VIDEO)

Lider Dveri Boško Obradović optužio je danas Srpsku naprednu stranku da je zaradjivala veliki novac od prevoženja ilegalnih migranata kroz Srbiju i to autobusima Lastre iz Lazarevca, a za umešanost u taj posao optužio je pomoćnika direktora srpske policije Slobodana Malešića".

"Da li iza celog ovog posla stoji kabinet ministra policije", pitao je Obradović u holu Skupštine Srbije.

On je izjavio da se "migranti useljavaju u srpsko zakonodavstvo" i pitao "da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić namerava da, poput nemačke kancelarke Angele Merkel, probleme nedostaka radne snage i odliv stanovništva reši useljavanjem migranata".

Obradović se osvrnuo na najnovije zakone u kojima se prvi put pominje migrantska politika i "projekti o zbrinjavanju migranata i to na lokalnom nivou gde za sada migranata nema", pa je pitao šta to država planira što gradjani još ne znaju.

Obradović je izneo podatke da je od 2011. do 2016. godine skoro 618 hiljada stranih državljana izrazilo nameru da traži azil u Srbiji i dodao da se "boji da je i stvaranje takozvanog mini Šengena u stvari pravljenje najvećeg azila za migrante".

On je postavio nadležnima petnaest pitanja medju kojima i da li se migranti koriste za prenošenje droge preko granice, zašto MUP ne daje podatke o krivičnim delima migranata i da li je potpisan sporazum sa Austrijom po kojem će iz te zemlje sve migrante koji budu odbijeni za azil, biti vraćeni Srbiji.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.