AAA

POLITIKA | 03.01.2020 18:30 > 03.01 18:30

Tadić o Crnoj Gori: Dogovor populista Djukanovića i Vučića, lažni patriotizam uoči izbora

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da iza aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori, izazvanih usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti, stoji "dogovor" predsednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Djukanovića.

Tadić je za televiziju N1 ocenio da je u Crnoj Gori na delu "višegodišnji pokušaj izgradnje novog crnogorskog identiteta" od čega su, po njegovim rečima, koristi imali i srpski nacionalisti i crnogorski "novonacionalisti".
"To je opasan, sociopatski proces koji je vlast u Crnoj Gori nametala ali je imala i svoje kolaboracioniste u Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću koji su se hvalili da su od 2012. godine podigli odnose sa Crnom Gorom na nikad viši nivo, a evo gde su danas ti odnosi", kazao je bivši predsednik Srbije.

Dodao je da postoje dogovori svih populista u regionu koji "uspostavljanjem agresije podržavaju jedni druge uoči izbora".

"Svako od populista u regionu, od Vučića, Djukanovića do Kolinde Grabar Kitarović, medjusobnim često dogovorenim napadima, podizao je svoj rejting i rezultat na izborima. Zato gradjani ne smeju nasedati na lažni patriotizam populista iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske iako će taj prostor uvek biti leglo za populiste", naveo je Tadić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.