AAA

POLITIKA | 08.01.2020 14:25 > 08.01 14:25

Stefanović (SSP): Vlada kroz subvencije fabrici Rauch podstiče rast siromaštva u Srbiji

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da je Vlada Srbije "ugovorom koji je nedavno zaključila sa fabrikom Rauch nastavila svoju politiku enormnog subvencionisanja stranaca i podsticanja rasta siromaštva u Srbiji, time što je za jednog novozaposlenog u fabrici u Koceljevi država dala 73,000 evra".

Kako se navodi u saopštenju SSP, "ovaj ugovor predvidja isplatu 2,2 miliona evra finansijske podrške uz obavezu Rauch-a da zaposli samo 30 radnika koji će primati platu 20 odsto veću od minimalca".

"Jednako skandalozno je to što je ugovorom predvidjeno i da Rauch snimi propagandni film o realizaciji investicije koji država može bez naknade da koristi za strateški marketing, iz čega se jasno vidi da se ne finansiraju radnici već državna propaganda", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je ovim "nastavljena praksa rasipanja novca strancima za otvaranje jeftinih radnih mesta, bez transfera novih znanja i tehnologija, čime se samo podstiče rast siromaštva u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.