AAA

POLITIKA | 09.01.2020 10:00 > 09.01 10:00

Djilas u javnom pismu Bakiću: Kakav ti dil imaš sa Vučićem?

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas poručio je, u javnom pismu, sociologu Jovi Bakiću da godinama ćuti na njegove "laži, uvrede, optužbe kojima ga obasipa", da je odlučio da mu jednom ne oćuti i upitao ga kakav "dil" ima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Više puta iznosiš tvrdnju da sam ja čovek koji ima dil sa Vučićem? U čemu se taj dil sastoji? U tome što sam od 2012. do 2014. imao na stotine naslovnih strana pisama koje je Željko Mitrović emitovao više hiljada puta? U tome što su mi na pravdi boga hapsili saradnike i prijatelje i držalli ih u pritvoru jedanaest meseci? U tome što su mi deca imala probleme u školi pa su na kraju otišla da žive sa majkom u London pa ih vidjam jednom u dva meseca?", upitao je Djilas u pismu objavljenom u listu Danas kao odgovor Bakiću na njegov novogodišnji intervju tom listu naslovljenom sa "Djilas i Vučić su dve frakcije jedne iste oligarhije".

Djilas je naveo niz problema koje ima navodeći da ih pravi aktuelna vlasti i upitao Bakića: "To je taj dil koji ja imam. Postavlja se pitanje kakav ti dil imaš kad nijedan od ovih problema za sedam godina nisi imao, a tako si veliki borac protiv ovog režima?"

"U toku protesta dao si niz štetočinskih izjava koje je režim koristio da nas optuži za nasilje. Govorio si da ćemo ih juriti po ulicama? Ko će da ih juri? Ti? Pa ti sediš u East west brigde sa Željkom Mitrovićem i Zoranom Mihajlović. Zašto ih ne pojuriš kad ih vidiš? Govorio si da treba upasti u RTS sa dugim cevima? Šta ti je ideja? Da pucamo u novinare koji ne rade profesionalno svoj posao?" istakao je Djilas.

"I na kraju, posle svih pretnji koje si izrekao, posle tvrdnje, sa kojom se slažem, da  je ovo mafijaški režim i da sa njim nema razgovora, u situaciji kada je opozicija odlučna u tome da bojkotuje izbore, ti si odlučio da napraviš stranku i na takve mafijaške izbore izadješ?!", konstatovao je Djilas.

"Svakome ko iole shvata politiku je jasno da je bojkot izbora za Vučića nerešiv problem. Svakome je jasno da oni koji su kao opozicija i hoće na izbore to rade isključivo zarad sopstvene koristi otvoriće im se prostor u medijima, dobijaće pare od države ako predju cenzus u čemu će im i sam Vučić pomoći jer mu je to u interesu", rekao je Djilas i naveo da Bakiću više neće odgovarati ma šta god bude pričao o njemu jer "ne obraća pažnju kada oni čije mišljenje na poštuje i ne ceni iznose laži o njemu".

U novogodišnjem intervuju, Bakić je rekao da su uslovi za izbore loši ali su ipak prilika da se dopre do većeg broja ljudi.

"Zbog čega bi levica bila talac ambicija jednog uskog kruga opozicionih političara, koji su se smenjivali na vlasti s aktuelnim režimom u poslednih nekoliko decenija? To su dve frakcije jedne iste oligarhije", rekao je Bakić pominjući pri tome Djilasa.

On je rekao i da opcija na čijem je čelu Djilas nikada ne može pobediti Vučića pa im "odgovara da bojkotuju izbore" i da je to "sajajan izgovor, tim pre što se podudara sa zahtevom jednog dela s pravom ogorčenih gradjana".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.