AAA

POLITIKA | 19.01.2020 12:45 > 19.01 12:45

Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije

Novosadski odbor Narodne stranke ocenio je da najava izgradnje regionalne deponije u Novom Sadu predstavlja još jedan dokaz da gradonačelnik Miloš Vučević i Srpska napredna stranka nastavljaju sa uništavanjem života svih gradjana, a njihova "nestručnost, nekompetentnost i dilentatizam iz dana u dan pomeraju granicu".

Narodna stranka je navela da gradska vlast planira izgradnju nove deponije "tik uz sadašnju, koja je sama po sebi jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji".
"Prostim rečnikom, planiraju da neposredno uz postojeću deponiju u Novom Sadu pridodaju otpad iz još sedam opština u Vojvodini, a da pritom umesto rešenja instaliraju novi problem, sa mogućim katastrofalnim posledicama po zdravlje ljudi i životnu sredinu", piše u saopštenju.

Narodna stranka je zatražila hitnu reviziju tog plana, dodatna objašnjenja, kao i uključivanje šire stručne javnosti u rešenje tog problema.

Dodali su da bi se planirana regionalna deponija nalazila u neposrednoj blizini naselja, na lokaciji koja je već značajno opterećena podzemnim vodama koje su poseban problem prilikom izgradnje sanitarne deponije.

"Pod patronatom Aleksandra Vučića, Miloša Vučevića i ostalih poluobrazovanih političara iz SNS-a, Srbija tone sve dublje u sopstveno zagadjenje i nalazi se decenijama udaljena od civilizacijskih rešenja, a ovim i ovakvim nametnutim potezima vlast pokušava da preko 500.000 Novosadjana gurne i u duboku egzistencijalnu krizu", navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da bi usvajanjem ovog plana bila ubijena i poslednja nada da se Novi Sad može spasiti od "ekološke katastrofe".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.