AAA

POLITIKA | 19.01.2020 12:55 > 19.01 12:55

Antić: Izmena Zakona o vojsci potvrda haotičnog stanja u vojsci

Poslednje najave o izmenama Zakona o vojsci potvrdjuju haotično stanje u vojsci i dokaz su diletantizma koji trenutno upravlja sistemom odbrane, izjavio je danas član predsedništva Pokreta "Metla 2020" Novica Antić.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da "podizanje starosne granice za prijem u profesionalnu vojnu službu, jasno pokazuje da se radi o potezu očajnika kako bi se na silu vršila i održala popuna naše vojske, koju zbog katastrofalnih uslova rada i lošeg celokupnog stanja svakodnevno napuštaju profesionalni pripadnici".

"Кadar kojim se popunjava vojska ne može se naći na birou rada, a da bi taj kadar dostigao potreban nivo obučenosti i operativnosti treba mnogo vremena i novca, to je svakome u vojsci jasno. Vraćanje starih naziva pojedinim brigadama je dobra stvar, medjutim, jedinice, njihovi nazivi, ljudstvo i tehnika, odnosno kako će jedinice biti organizovane i opremljene, uredjuje se formacijom vojske, a ne zakonom, kako se sada najavljuje", kazao je Antić.

Antić je rekao da "ostaje da se vidi nacrt ovog zakona i da se o svemu povede javna rasprava".

"Vulin svakodnevno pokazuje i dokazuje da nije dostojan, stručan ni sposoban da obavlja funkciju ministra odbrane i da je njegovim imenovanjem na tu funkciju ova vlada dobila veoma negativnu ocenu u javnosti i samih pripadnika vojske kojih je oko 5.000 napustilo vojsku baš u njegovom mandatu", kazao je Antić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.