AAA

POLITIKA | 21.01.2020 10:15 > 21.01 10:23

Tramp o mogućem letu Beograd-Priština: Još jedna pobeda

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom potpisivanja pisma o namerama Kosova i Srbije sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju direktnog leta izmedju Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike.

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Medjutim, prvi put u poslednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi izmedju Srbije i Kosova. Još jedna pobeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O'Brajenu i Ričardu Grenelu", napisao je Tramp.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedeljak u Berlinu pismo o namerama sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.
Nije medjutim poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi.

Vazdušna linija izmedju dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brajen, savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost i Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za Srbiju i Kosovo.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.