AAA

POLITIKA | 24.01.2020 13:30 > 24.01 13:30

Pokret 'Jedan od pet miliona' pozvao gradjane na protest u subotu

Aktivisti pokreta "Jedan od pet miliona" pozvali su gradjane da se pridruže 60. protestu u subotu, 25. januara u Beogradu, koji će početi na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

"Okupljeni gradjani na Platou će se zajedno uputiti u protestnu šetnju ka Radio-televiziji Srbije (RTS) preko Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice", naveli su u današnjem saopštenju za javnost.

Oni su dodali da je prošlo 59 uzastopnih subota na kojima su gradjani iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnim režimom, ali da "(predsednik Srbije Aleksandar) Vučićevom RTS-u to nije bitno", kao i da za RTS "nijedan od 59 protesta nije postojao".

"Ni jako bitna javna tema, kao što je blokada Rektorata i poništavanje doktorata plagijatoru i ministru finansija Siniši Malom, nije bila preterano bitna za RTS, jer su o toj temi obavestili u svega dve rečenice", ocenili su aktivisti pokreta u saopštenju.

Prema njihovim rečima, "medijski mrak RTS-a je jedan od razloga zbog čega je Srbija pala za šest mesta u svetu na najnovijoj listi demokratičnosti", što su ocenili kao dokaz da je medijski mrak sve dublji.

"Postavlja se pitanje da li se slogan RTS-a 'Vaše pravo da znate sve', odnosi na pravo gradjana koji ovaj javni servis finansiraju, da znaju sve što se dešava u ovoj državi ili taj slogan znači da je naše pravo da znamo sve ono što odgovara vladajućoj partiji?", pitali su aktivisti i dodali da će potražiti odgovor na to pitanje na protestu u subotu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.