AAA

POLITIKA | 29.01.2020 15:50 > 29.01 15:55

Šešelj: Milutinu Jeličiću Jutki sam ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiranja nekadašnje saradnice, ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu.

"Ponudio sam mu da postane član Srpske radikalne stranke i da bude naš kandidat na sledećim izborima, ali on još malo okleva. Videćemo uskoro, nama bi to odgovaralo" rekao je Šešelj odgovarajući na novinarsko pitanje nakon sudjenja u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je kazao da na sudjenja Milutinu Jeličiću Jutki dolazi kako bi sprečio dolazak predstavnika američke ambasade.

"Na prvo ročište su oni došli, kada sam to video rekao sam da moram i ja da dodjem. Kada sam odlučio da dodjem, oni su odustali. Ja sam brana protiv direktnog američkog uplitanja u ovaj proces. Zašto su oni dolazili, kojim povodom?" upitao je Šešelj.

Naveo je da bi u tom procesu, čak i kada bi okrivljeni bio oglašen krivim, mogla da mu se kao maksimalna izrekne novčana kazna od 150.000 dinara upitavši i "da li je to razlog da dva prestavnika američke ambasade dolaze na sudjenje".

Odgovarajući na pitanje o ishodu sudjenja, Šešelj je rekao da očekuje oslobadjajuću presudu, jer sud "nema na osnovu čega da osudi Jeličića jer ne postoji nikakvo biće krivičnog dela".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.