AAA

POLITIKA | 06.02.2020 20:50 > 06.02 21:40

Tadić (SDS): Spreman sam za razgovore o planovima nakon bojkota izbora

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je spreman za razgovore o planovima nakon bojkota izbora i ocenio da je to važnije od samog bojkota, "šta raditi da bismo doprineli demokratiji u Srbiji".

Tadić je kazao novinarima, nakon sastanka dela opozicije koji je objavio bojkot predstojećih izbora s predstanicima Evropskog parlamenta, da su predstavnivi EP kazali da se bojkotom izbora "ne doprinosi demokratiji u Srbiji", ali da su te stranke iznele stav da je bojkot jedino rešenje.

On je zamolio ljude koji razmišljaju o izlasku na izbore, da "još jednom razmisle" i dodao da neće da nameće svoj stav, niti da nekoga ko izadje na izbore nazove "izdajnikom", ali je ocenio važnim da se "pažljivo oceni šta treba činiti".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je novinarima ispred sedišta Delegacije EU u Srbiji da je na sastanku izneo stav Saveza za Srbiju (SZS) da bojkot "nije bio stvar izbora" već da je "nametnut od strane vladajuće stranke".

Jeremić je rekao da je taj stav nametnut opoziciji tokom osam godina vlasti Srpske napredne stranke i ocenio da je poslednjih nekoliko meseci "još gore" nego što je bilo.

On je dodao da je SZS "preneo podršku novoj metodologiji za pristupni proces" pregovorima o prijemu u EU, i dodao da smatraju da je potrebno više razgovarati o "realnim problemima i realnim stvarima".

Po rečima Jeremića, u Srbiji je evropski put potpuno zaustavljen i SZS je spreman da saradjuje kao opozicija, a "sutra možda u drugoj funkciji".

Na pitanje novinara zbog čega je lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas ranije napustio večerašnji sastanak s evroposlanicima, Jeremić je kazao da je njegov odlazak "stvar tehničke prirode" i da nema razloga za "teorije zavere".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.