AAA

POLITIKA | 06.02.2020 22:35

Etički odbor DS doneo preporuku da Čomić bude isključena iz stranke


Etički odbor Demokratske stranke doneo je večeras preporuku da poslanica te stranke Gordana Čomić, koja je danas prisustvovala sastanku Skupštine Srbije, bude isključena iz stranke, a o toj preporuci odlučivaće Izvršni odbor i Predsedništvo stranke, naveo je portal N1.

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je večeras na toj televiziji da se poslanica Čomić "jasno opredelila da vodi samostalnu politiku, a ne politiku stranke" i da je ona "mogla to da učini u svoje ime, ali ne i u ime DS".

"To je ne samo nepoštovanje odluka DS, već i članova DS i svih onih koji su ogromnom većinom doneli odluku o bojkotu. Taj čin je samostalan čin i ne može se smatrati da je to doneto u ime DS", kazao je on.

Lutovac je rekao da je Čomić dužna da sprovodi politiku stranke, ali je dodao da "Ustav kaže da su poslanici vlasnici svog mandata" i da je Ustav jači od statuta neke stranke.

Poslanica DS Gordana Čomić prisustvovala je danas sednici Skupštine Srbije, što je prvi put od kad je DS proglasila bojkot da poslanik te stranke učestvuje u radu Skupštine.

Njeni i predlozi Srpske napredne stranke razmatrali su se objedinjeno, a predsednica Skupštine Maja Gojković u dnevni red je uvrstila i dva zakonska predloga Čomić o većem učešću žena na izbornim listama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.