AAA

POLITIKA | 12.02.2020 15:55 > 12.02 16:03

NIN: Zgradu MUP-a obezbedjuje privatna firma čija je vlasnica bivša državna sekretarka MUP-a

Zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u Beogradu obezbedjuju četiri privatne firme, medju kojima je i BPS sekjuriti koja je pre tri godine osnovana sa ulogom od 100 dinara a čija je vlasnica bivša državna sekretarka u MUP-u, piše nedeljnik NIN u broju od četvrtka.

Kako navodi nedeljnik u novom broju, odluka o angažovanju privatnog obezbedjenja doneta je početkom decembra prošle godine, 23 dana pre nego što je ministar policije Nebojša Stefanović javno priznao da se "razmišlja" o jednom takvom "pilot projektu". "Okvirnim sporazumom predvidjeno je da za usluge obezbedjenja MUP u 2019, dakle za nepunih mesec dana, konzorcijumu koji uz BPS Sekjuriti čine i VIP Sekjuriti, 4GS Sekjur solušn i Tisten grup, isplati 10 miliona dinara, a ove i naredne godine po 50 miliona dinara, bez PDV-a. Ukupno, dakle, sa PDV-om 132 miliona dinara ili 1,12 miliona evra", navodi NIN.

Taj list dodaje da je vlasnika BPS sekjuritija Milena Vuković, a da je portal Insajder ranije otkrio da je ona bila državna sekretarka u MUP-u dok je ministar bio Stefanović.

NIN otkriva da su BPS, u medjuvremenu, za iste poslove kao i MUP angažovali i brojni drugi državni organi i preduzeća.

Medju klijentima BPS Sekjuriti pre MUP-a bili su Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Vlade Srbije, Poreska uprava, Beogradski vodovod i kanalizacija, Centar za socijalni rad Beograda, javna preduzeća Pošta Srbije, Infrastruktura železnice Srbije, Srbija kargo i drugi.

"Prema računici NIN-a, ukupna vrednost tih ugovora vredna je nekoliko desetina miliona evra. Kao deo konzorcijuma, BPS Sekjuriti je sa JP Pošta Srbije potpisao ugovor vredan 933 miliona dinara, sa EPS-om na 832 miliona dinara, sa Srbija kargom 113 miliona dinara, sa Infrastrukturom železnice Srbije 105 miliona dinara...", dodao je taj list.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.