AAA

POLITIKA | 16.02.2020 13:35 > 16.02 13:35

Dačić: Nastavak saradnje sa SNS, možda zajednička izborna lista

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je danas novinarima u Nišu da će nastaviti da razgovara s liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i šefom države Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće izbore.


"Kako god izašli na izbore, naša ideja jeste vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS.., jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju, imamo jedinstvo", naglasio je Dačić  na konferenciji za medije povodom 30 godina SPS-a.

"Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, a mi smo spremni za to, da idemo i sa zajedničkom listom (SNS), imajući u vidu težinu problema s kojima se suočavamo kao zemlja", izjavio je Dačić.

Po njegovim rečima, bitno je da se Srbije ekonomski dobro razvija i dodao da je to jedan od velikih rezultata koje je SPS već ostvarila sa SNS i Vučićem.

Dačić je istakao da za tu stranku "ne postoji nikakva dilema" oko toga da na izbore ide s Jedinstvenom Srbijom i eventualno s još nekim na lokalnom nivou.

On je kazao da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će biti SPS.

"Imamo sada nelogičnu situaciju da oni s kojima treba da izadjete na megdan, oni beže s tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu, jer njih ne interesuju institucije. Zato se i primenjuju razne laži. Time su nam, kao državi, naneli više štete", procenio je Dačić.

Po njegovim rečim, SPS "mora da se ozbiljno ponaša" i nastaviće da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku".

Dačić je najavio da će unutarstranački izbori SPS biti posle državnih, da se ne bi "mešale te stvari uoči izborne kampanje".

Socijalisti su 30 godina postojanja obeležili u Nišu svečanošću u Narodnom pozorištu. Najavljeno je da će takvih skupova biti i u drugim gradovima, a centralna proslava SPS biće jula u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.