AAA

POLITIKA | 17.02.2020 19:40 > 17.02 19:40

Ponoš: Ostanite kod kuće 26. aprila i tako glasajte za sebe

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš pozvao je danas gradjane da 26. aprila, za kada su najavljeni izbori, ostanu kod kuće i tako glasaju za sebe, jer učešće na "lažnim izborima" neće doneti nikakvu promenu niti boljitak.

"Mnogi ljudi smatraju da je gradjanska dužnost da izadju na izbore. Nije dužnost, nego pravo, a pravo je i da neizlaskom demonstrirate svoj politički stav i nezadovoljstvo situacijom u društvu, koja je daleko od demokratske. Izbori su stvar demokratije, ne prinude", rekao je Ponoš na konferenciji za novinare u Leskovcu, gde je razgovarao sa gradjanima i članovima Narodne stranke.

Ponoš je naveo da se uspeh bojkota može sagledati kroz dve dimenzije neizlaska na izbore svih relevantnih opozicionih stranaka i pokreta i uveravanje gradjana da ne izadju na "lažne izbore".

"Za bojkot su se odlučili svi značajni politički akteri koji su nesumnjivo opozicija i imaju težinu u biračkom telu i tu možemo proglasiti uspeh, jer niko ko je vredan pažnje neće učestvovati u onome što Vučićev režim naziva izborima, a mi smatramo da to neće biti izbori", rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da postoje tri grupe birača koje će opozicija nastojati da ubedi da bojkotuju izbore birači opredeljeni za opoziciju, gradjani nezadovoljni stanjem u Srbiji koji smatraju da nemaju za koga da glasaju i birači razočarani SNS-om.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da su birači opozicije već su uvereni da je bojkot jedini put do pravih izbora na kojima ćemo učestvovati.

"Nezadovoljnima stanjem u Srbiji, koji ne vide način da se stvari promene, poručujemo da se od njih sada ni ne očekuje da glasaju, ako već misle da nemaju za koga da glasaju. Zaista i nemaju za koga da glasaju 26. aprila, je nema izbora", rekao je Ponoš.

"Nemojte se mučiti, ostanite kod kuće i glasajte za sebe, to je prava stvar koju možete uraditi", istakao je Ponoš.

Ponoš je dodao da bi razočaranim glasačima SNS-a trebalo da bude jasno da od ove vlasti mogu da se nadaju samo da će i ubuduće biti varani, pošto su u prethodnih osam godina mnogo puta prevareni, i da sa naprednjacima na vlasti nikada neće dočekati boljitak.

"Jedino što oni mogu da urade u ovom trenutku je da ne pristanu na ucene i ne izadju na lažne izbore", rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da "aktivan bojkot znači aktivan odnos prema glasačima" i ubedjivanje da ne izadju na "ono što opozicija ne smatra izborima".

"Nikoga nećemo, naravno, fizički sprečavati da glasa, jer mi nismo kao režim koji prisiljava ljude i pravi spiskove, nego hoćemo da uverimo gradjane u ispravnost odluke da ne izadju na izbore", zaključio je Ponoš.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.