AAA

POLITIKA | 18.02.2020 15:30 > 18.02 17:12

Šešelj sa Harčenkom: Integracija sa Rusijom, pristupanje vojnom savezu ODKB (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je danas, u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da su srpski radikali izrazito proruski orijentisani i da se zalažu za integraciju Srbije sa Rusijom i pristupanje vojnom savezu ODКB.

Šešelj je naveo i da se SRS zalaže za dodelu diplomatskog statusa srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, saopštila je ta stranka, precizirajući da je Harčenko posetio njeno sedište.

Šešelj je, u ime srpskih radikala i gradjana Srbije, zahvalio zbog činjenice da se Rusija stara o teritorijalnom integritetu Srbije, "saveznik je naše zemlje po pitanju rešavanja situacije sa Кosovom" i pozvao vlasti u Srbiji da "priznaju Кrim i Sevastopolj".

Harčenko i Šešelj su, "u izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru", razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu i Rusiji i zaključili da srpski radikali i predstavnici ruskog diplomatskog kora održavaju intenzivnu i razvijenu saradnju zasnovanu na uzajamnom poverenju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.