AAA

POLITIKA | 19.02.2020 13:05 > 19.02 13:05

Radikali pitali po kom kriterijumu se zakoni stavljaju na dnevni red

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj postavio je u Skupštini Srbije pitanje po kom kriterijumu predloženi zakoni dolaze na dnevni red, pošto se danas razmatra predlog poslanice Katarine Rakić, nedavno su usvojeni predlozi poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić, a predlog radikala o ukidanju javnih izvršitelja čeka od septembra iako je za njega prikupljeno više od 100.000 potpisa gradjana.

Šešelj je pitao zašto nadležno ministarstvo nije predložilo izmene zakona ako su predlozi dobri i naveo da je legalizacija ili ozakonjenje objekata izvor zloupotreba i korupcije, i da za katastar zbog sporih procedura i birokratije "svi traže vezu".
Rakić je odgovorila da je ona po Poslovniku kao poslanica ovlašćena da predlaže zakone, a Šešelju je poručila da mu za stavljanje zakona na dnevni red nisu potrebni potpisi gradjana, već 126 poslanika, što se osvaja na izborima.

Šešelj je pitao koliko je poslanika imala Gordana Čomić ili Nenad Čanak, pa se o njihovim predlozima raspravljalo i dodao da većina ne mora da izglasa te predloge, ali da bi trebalo da o njima raspravlja.

"Zašto ste vi vredniji od 22 poslanika SRS-a koji su podneli zakon i 100.000 potpisa. Zašto je to vaše bolje i važnije od ukidanja javnih izvršitelja", pitao je Šešelj i dodao da je možda trebalo da prvo bojkotuju rad Skupštine, da upadnu u RTS pa da se vrate ponovo na zasedanje i dobiju pohvale.

U dosadašnjoj raspravi poslanici vladajućih stranaka najavili su podršku izmenama zakona kojima će se ubrzati dostave rešenja, pojednostaviti upis u Katastar i procedure uskladiti sa ostalim zakonima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.