AAA

POLITIKA | 20.02.2020 16:55 > 20.02 17:17

VOA: Ričard Grenel ostaje specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo

Ambasador SAD u Nemačkoj i specijalni izaslanik presednika SAD za Srbiju i Kosovo Ričard Grenel ostaće na tim funkcijama iako je imenovan na mesto vršioca dužnosti direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi, potvrdjeno je za Glas Amerike u njegovom kabinetu. "Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel služiti i kao ambasador u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova i v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi simultano", naveo je za Glas Amerike Dik Kastin, portparol Ričarda Grenela.

Kastin, je dodao da će Grenel biti na funkciji vršioca dužnoti direktora nacionalnih obaveštajnih službi samo privremeno.
"Ističem da je ambasador Grenel odgovorio na zahtev predsednika Trampa da bude vršilac dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi na odredjeno vreme. Bela kuća će uskoro objaviti svoju nominaciju za mesto direktora nacionalnih obaveštajnih službi. Uzimajući to u obzir, ambasador Grenel će ostati na funkcijama ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika za Srbiju i Kosovo i 100 odsto je tome posvećen", naveo je Kastin za Glas Amerike.

Prethodno je američki predsednik Donald Tramp objavio da će Grenel postati novi vršilac dužnosti direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi.

Bela kuća je ranije saopštila da je predsednik Donald Tramp uveren da će Ričard Grenel nove dužnosti obavljati na najbolji mogući način.

Neposredno posle njegovog imenovanja bilo je preneto da će Grenel zadražti ambasadorsku funkciju, ali se nije znalo da li će ostati i specijalni izaslanik za pregovore Beograda i Prištine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.