AAA

POLITIKA | 21.02.2020 10:20 > 21.02 10:20

Jovanović (DSS): Srbija ni pod kojim okolnostima ne sme da se odrekne Kosova

Član predsedništva Pokreta "Metla 2020" i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da Srbija ni pod kojim okolnostima ne sme da "napravi grešku i odrekne se Kosova".

"Sebi bismo natovarili bedu na vrat. To je onda početak problema, stvaranje Velike Albanije i otvaranje pitanja Severne Makedonije. Imam dvoje dece i neću da ona u takvom scenariju ratuju za 20, 30 godina", kazao je Jovanović gostujući na televiziji Hepi.

Jovanović je o dešavanjima u Crnoj Gori izazvanim spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, rekao da Srbija ima pravo, da kao matica po medjunarodnim standardima, brine o Srbima u toj zemlji.

On je ocenio da se svet geopolitički promenio i da nije isto kao devedesetih godina kada su jedina velika sila bile Sjedinjene Američke Države.

"SAD nisu jedina sila danas, jer pored Rusije tu je i Kina. Samim tim se manevarski prostor za Srbiju ozbiljno povećao, i mi moramo bez bilo kakvog rata da štitimo naše interese, a to u ovom novom svetu i možemo", naveo je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.