AAA

POLITIKA | 21.02.2020 21:55 > 21.02 21:55

Dugogodišnji direktor OŠ: Šarčević imenovao v.d. direktora koji nije učestvovao na konkursu

Dugogodišnji direktor osnovne škole "Avdo Medjedović" u Novom Pazaru Ahmedin Djerlek kazao je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i "protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu".

Kako se navodi u saopštenju, Djerlek je kazao da je izborna procedura za mesto direktora sprovedena u skladu sa zakonom.

Djerlek je dodao da je došao u Bošnjačko nacionalno vijeće da obavesti njegove organe i javnost o tom problemu.

"On (Šarčević) je protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole 'Avdo Medjedović' i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, protivzakonito je imenovao za VD direktora nama nepoznato lice koje nije učestvovalo na konkursu", naveo je Djerlek u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je Šarčević uvredio i ponizio učesnike konkursa, kao i sve zaposlene koji su učestvovali u proceduri izbora direktora.

"Ovim postupkom je izazvao ogorčenje i nezadovoljstvo kod svih zaposlenih u školi i kod gradjana Novog Pazara što može da ima nesagledive posledice", naveo je on i obrazložio da je ta škola od posebnog značaja za Bošnjake.

Djerlek je kazao da je "kao dugogodišnji iskusan direktor zabrinut zbog napetosti izazvane novonastalom situacijom" i ocenio da ona može imati "neželjene posledice po bezbednost zaposlenih i učenika".

"Smatram da bezbednost dece u školi može biti ugrožena sve dok se ne reši ovaj spor pred nadležnim državnim organima, koji je pokrenuo školski odbor, savet roditelja i učesnici konkursa", navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.