AAA

POLITIKA | 23.02.2020 13:00 > 23.02 13:00

Tepić:Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu po zakonu koji je šamar celoj Srbiji

Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu formirala je vladajuća koalicija sa idejom da usvoji zakon koji bi "pravično novčano nadoknadio" roditelje kojima su u bolnicama u Srbiji godinama kradena deca, zakon koji je šamar celoj Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinka Tepić.

Kako se navodi u saopštenju SSP Tepić, koja i poslanik Skupštine Srbije, je rekla da će "kao majka dvoje dece učiniti sve da svako ko bude glasao za ovako sramotan zakon bude stavljen na stub srama", kao i da je to "najmanje što dugujemo istini i pravdi".
"U ponedeljak počinje skupštinska rasprava o ovoj sramnoj ponudi kojom režim opet trguje tudjim životima. I to sve u trenutku kada čak i strani mediji otkrivaju nove dokaze o kradji dece. Roditelji koju sumnjaju da su im deca oteta ne zahtevaju novčano namirenje, već istragu i odgovornost ako se utvrdi da su njihove sumnje opravdane za sve koji su im uskratili mogućnost da budu roditelji, da gledaju svoju decu kako rastu i postaju ljudi", kazala je Tepić.

Ona je ocenila da je "roditeljima potrebna istina a ne zakon sa cenom dečijeg života".

U ponedeljak u parlamentu, izmedju ostalih tačaka dnevnog reda, počeće rasprava o Predlogu zakona o utvrdjivanju činjenica o statusu novorodjene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.