AAA

POLITIKA | 24.02.2020 17:55 > 24.02 17:55

Nikolić razgovarao s ambasadorkom Kine o merama zbog epidemije koronavirusa


Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je danas u Beogradu s ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, na njen zahtev.


Čen Bo je obavestila Nikolića o situaciji u Kini i merama koje se preduzimaju zbog epidemije korona virusa u toj zemlji, kao i o merama Ambasade Kine u Beogradu da bi sprečila da bilo koji kineski državljanin prenese virus u Srbiju, saopštio je Nacionalni savet.
Ambasadorka je informisala Nikolića i o projektima kineskih kompanija u Srbiji i očekivanje Ambasade Kine da će zbog epidemije kašnjenje realizacije projekata biti neznatno, navodi se u saopštenju.

Zahvalila je, kako se navodi, za "prijateljstvo koje je Srbija iskazala u ovom teškom vremenu za Kinu".

Kineska ambasadorka je Nikoliću uručila pozivno pismo za konferenciju Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope "People to People" 13-15. aprila u gradu Djinanu, u provinciji Šandong, navodi se u saopštenju.

Ta konferencije u organizaciji Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama biće pripremna za naredni Samit Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope (17+1) u Pekingu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.