AAA

POLITIKA | 22.03.2020 15:45 > 22.03 15:45

Tadić: Šef države prisvojio krizu, ne pušta struku već on govori o svemu

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je u vreme epidemije važno "razvijati solidarnost, a ne emitovati histeriju i dramsku ljubav iz vrha države".

Tadić je u "Utisku nedelje" na televiji Nova S rekao da je od neodgovorne poruke da sa ide u šoping u Milano i da je korona običan grip, za sedam dana došlo do poruka panike, dok je u medjuvremenu vladajuća stranka počela kampanju i skupila 50.000 potpisa pri čemu gradjani nisu držali distancu od dva metra.
"Šef države je zatim prisvojio krizu i ne pušta struku, nego on govori o svemu, primer od juče je da su na konferenciji za medije trećinu vremena govorili lekari, a dve trećine on koji nema realna znanja o medicini", rekao je Tadić i dodao da je sada potrebna komunikacija izmedju struke i gradjana.

Tadić je ocenio da neki političari koriste krizu da proture matricu izborne kampanje, pa sa izjava "volimo vas" prelaze na nabavku opreme pa na bruto društveni proizvod, preko brojanja mrtvih dok je neko drugi bio na vlasti pa sve do besmislenih poredjenja sa Amerikom i izjava da će Srbije prva izaći iz krize.

"Sad nije vreme za samohvalu, ne treba emotivno reagovati, a vrh vlasti gradjanima sa ekrana preti. Predsednik sa jedne strane preti da će uvesti karantin od 24 sata dok istovremeno izigrava žrtvu i poziva da ga uhapse i streljaju" i kaže kako je on "hrabar i doneće odluku koja mnoge može da ugrozi", rekao je Tadić.

Tadić je ponovio da je javnost ismevala i kritikovala jednog "konkretnog lekara jer je bio neodgovoran", a da svi ostali lekari imaju punu podršku javnosti.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.