AAA

POLITIKA | 02.04.2020 14:05 > 02.04 14:06

SSP formirala advokatski tim za zaštitu gradjana gonjenih protivno Ustavu

Stranka slobode i pravde (SSP) formirala je advokatski tim za odbranu ljudskih prava tokom vanrednog stanja koji će pružati pravnu zaštitu svim gradjanima koji budu uhapšeni i krivično gonjeni protivno Ustavu Srbije i krivičnom zakonodavstvu, izjavio je zamenik predsednika SSP Borko Stefanović.

Kako je naveo, gradjani iz cele Srbije kojima treba pravna pomoć mogu se javiti tokom celog dana na telefon 063/323825 ili na mejl pravnitim@ssp.rs

"Advokatski tim će pružati zaštitu na potpuno nestranačkoj osnovi, odnosno svakome kome je potrebna i opravdana bez obzira na starost, pol, nacionalnu, versku, političku ili drugu orijentaciju", rekao je Stefanović, u pisanoj izjavi, prenela je SSP.

Kako je naveo, "poslednjih par dana svedoci smo očiglednom pokušaju zloupotrebe pandemije od strane vlasti, da bi se obračunala sa kritikom njene nesposobnosti da zaštiti zdravstvene radnike i gradjane".

"To se čini prebacivanjem odgovornosti na gradjane, iako oni potpuno poštuju mere zaštite uprkos nestašici zaštitnih sredstava, i ućutkivanjem ono malo nezavisnih medija koji su preostali u Srbiji", naglasio je Stefanović.

On je rekao da se "sve više hapse gradjani za kršenje kućne izolacije iako im ta mera nije ni bila odredjena, a takodje se donose nezakonite presude u takozvanim 'skajp sudjenjima'".

"SSP  poziva gradjane da potpuno poštuju mere socijalnog distanciranja i druge opravdane mere koje su propisane u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. Pravna zaštita se neće pružati u slučajevima namernog i neopravdanog kršenja propisa mera", poručio je Stefanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.