AAA

POLITIKA | 04.04.2020 14:40 > 04.04 14:40

PSG: Vlast Srbije krši zakone pod okriljem zaštite gradjana od pandemije

Članica Pravnog tima Pokreta slobodnih gradjana, advokatica Marina Savić, ocenila je da je Srbija jedna od zemalja koje su pod okriljem zaštite gradjana od pandemije, na najgrublji način "povredile ustave i zakone da bi vladajuće strukture sprovele svoje agende".

Ona je navela da je od uvodjenja vanrednog stanja u Srbiji "doneto više spornih rešenja, uredbi i naredbi" zbog čije primene je, izmedju ostalog, u pritvoru više od stotinu gradjana bez pravno relevantnih razloga.

"Pokret slobodnih gradjana izražava bojazan da državni organi, pod okriljem zaštite ljudskih života, sistematski devalviraju celokupni ustavno-pravni poredak, zasnovan na zaštiti osnovnih ljudskih prava, a potencijalne dugoročne posledice kao društvo možemo da osećamo i pošto epidemiološke pretnje nestanu", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se "pravno urušeno i ekonomski iscrpljeno društvo" teško može izboriti sa, kako je ocenjeno, "tiranijom groteske koja u opštem rasulu vidi svoju priliku", te takvo društvo upada u permanentno vanredno stanje, piše u saopštenju Pokreta slobodnih gradjana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.