AAA

POLITIKA | 06.04.2020 10:20 > 06.04 10:20

Nova: Objaviti precizne podatke o stranim donacijama za suzbijanje korona virusa

Nova stranka zatražila je danas da se objave tačni i precizni podaci o svim donacijama velikih zemalja Srbiji u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, kako "ne bi bili zloupotrebljeni za prikriveno prekrajanje spoljno-političkog kursa države".

Nova je u saopštenju ocenila da "mnogi iz aktuelne vlasti i prorežimskih medija koriste situaciju da dovedu u pitanje put Srbije ka EU" iako je kako se navodi, od početka pregovora o pristupanju 2014. godine, Unija donirala Srbiji "skoro dve milijarde evra bespovratnih sredstava za podršku modernizaciji".

"Samo za zdravstveni sektor, EU je u protekle dve decenije Srbiji odobrila kroz bespovratnu pomoć i kredite 450 miliona evra, što je svakako stabilan osnov za modernizaciju i borbu protiv svakog bezbednosno-zdravstvenog izazova, pa tako i ove pošasti", naveli su iz Nove stranke.

Ponovo su pozvali Vladu Srbije da formira komisiju koja će nadgledati njen rad u vanrednom stanju, kako bi se "izmedju ostalog, izbegle i ovakve grube zloupotrebe situacije zarad jeftinih političkih trikova i sitnih predizbornih poena".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.