AAA

POLITIKA | 07.04.2020 08:10 > 07.04 09:37

Kostreš: Podela sto evra populističa mera vlasti, biće još populizma

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je obećanih 100 evra svakom gradjanu populistički potez kakvih će još biti.

"Obećanje o pomoći od 100 evra svim gradjanima je klasična populističa mera koja s jedne strane treba da pokaže da je država dovoljno ekonomski jaka i da može da podnese teret ove pandemije a s druge strane je obraćanje biračima jer posle vanrednog stanja slede izbori", rekao je Kostreš za današnje izdanje lista Danas.

Kako je naveo, mere koje vlast povlači u suzbijanju epidemije korona virusa "sasvim sigurno su jednim delom vrlo nepopularne" i zbog toga je "uzdrman i rejting vladajuće koalicije".

"Zbog toga takav potez ne čudi a treba očekivati još populističkih mera u periodu koji dolazi", rekao je Kostreš.

Na pitanje kako vidi ponašanje predsednika države Aleksandra Vučića, Kostreš je rekao da "Vućić sada plaća cenu sopstvene politike 'niko kao ja' postavljanjem oko sebe slabih i uglavnom nesposobnih kadrova".

"Ne mogu reći da mi ga je žao, ali je činjenica da takvim odabirom svog okruženja on i nema drugih ljudi koji mogu da ulivaju poverenje barem kod jednog dela birača. Zamislite da nam se obraćaju razni Vulini, Martinovići, Rističevići i slični njima", rekao je Kostreš.

On je dodao da zbog toga "ovo treba da bude nauk svakoj sledećoj vlasti da podela odgovornosti, izgradnja i ojačavanje institucija i timski rad moraju da budu prioriteti u njihovom delovanju".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.