AAA

POLITIKA | 07.05.2020 21:35 > 07.05 22:57

Završen protest pred Predsedništvom Srbije bez incidenata

  • Beta/Luka Filipović
  • Beta/Luka Filipović
  • Beta/Luka Filipović
  • Beta/Luka Filipović
  • Beta/Luka Filipović
  • Beta/Luka Filipović

Više stotina gradjana je večeras, u 20.05 sati, protestvovalo je protiv vlasti ispred zgrade Predsedništva Srbije, posle ustaljene podrške medicinskim radnicima, a protest se završio mirno.

Ovo je bio nastavak akcije "Bukom protiv diktature" koja se prethodnih dana zbog policijskog časa odvijala iz stanova, balkona i terasa, odakle su gradjani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti u vreme epidemije korona virusa.

Predsednik pokreta Dveri Boško Oradović i nekoliko desetina gradjana je prošlo postavljenu barijeru pre ulazom predsedništva iz Pionirskog parka, i ušlo u raspravu sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbedjenja i pripadnica specijalne jedinice vojske Kobra. No sve se završilo mirno i gradjani su se razišli.

Obradović je izjavio da je preskakanje ograde i prilazak ulazu u predsedništvo predstavlja "lični čin" i dodao da je to nastavak njegove pobune koju je započeo u Skupštini Srbije. On je, za Betu rekao da je ovaj protest samo početak i istakao da gradjani moraju da ga ponove u što većem broju. "Protesti sa balkona i zgrada treba da predju na ulice", naglasio je Obradović.

Gradjani su rekli da su "poneli svoje sredstvo za udaranje", kako je objasnio jedan od učesnika protesta, a medju zvucima nezadovoljstva gradjana bili su pištaljke, udaraljke i vuvuzele.

Gradjani tokom protesta su uzvikivali "Vučiću lopove", "Uhapsite Vučića" i "Vučiću leči se", koristeći i megafone.
Večerašnji protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, počeo je oko 20 sati.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.