AAA

POLITIKA | 10.05.2020 19:25 > 10.05 19:25

Predsednica Skupštine Srbije najavila izborne radnje i šta će SNS raditi tokom kampanje

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković izjavila je večeras da će današnje usvajanje izmena i dopuna Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, obezbediti da već sutra počnu izborne radnje.

Ona je za TV Pink ocenila da je cilj incidenata u Skupštini i sipred nje bio da se spreči izmena i dopuna tih zakona, odnosno da se "izborni proces odloži".
Govoreći o izmenama zakona, ona je navela da na sastanku sa predstavnicima opozicije koja planira da izadju na izbore, utvrdjeno da je sakupljanje potpisa otežano, zbog čega je danas uneto u zzakon da potpise mogu da overavaju i opštinske i gradske uprave, a ne samo notari kako je bilo do sada.

"Izbori ne mogu da se odlažu, i biće održani u (zakonskim) rokovima", rekla je Gojković.

Ona je ocenila da predstavnici opozicije "čine sve kako bi bili na naslovnim stranama pojedinih novina".

Gojković je rekla da su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Sandra Božić počeli štrajk gladju zbog nepostupanja tužilaštva posle jučerašnjeg napada pristalica Pokreta Dveri na poslanika SNS Marjana Rističevića na stepenicama Skupštine.

Gojković je ocenila da su od Saveza za Srbiju ostali samo lider Stranke slobode i pravde, predsednik pokreta "Dveri" Boško Obradović i "grupa narkodilera" koji se "možda bore za prestiž na narko tržištu", a rekla je i da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas i Obradović "žele da nasilno zauzmu Parlament".

Predsednica Skupštine je najavila da SNS u predizbornoj kampanji "neće nikoga vredjati", već će "ponuditi platformu usmerenu na mlade".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.