AAA

POLITIKA | 11.05.2020 20:40 > 11.05 22:28

Pred skupštinom: Djilas pozvao na smanjivanje tenzija, Sandra Božić prekida štrajk


Ispred Skupštine Srbije su dve grupe gradjana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji štrajkuju gladju, izmedju njih su rasporedjeni pripadnici policije i Žandarmerije, a za sada nije bilo incidenata.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas je pozvao na smanjenje tenzija i dodao da je sve što radi vlast "Gebelsovština" jer optužuje opoziciju da radi sve ono što oni rade.

"Ja s ovog mesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije", rekao je Djilas za N1.

"Sutra ćemo se obratiti Skupštini Srbije i MUP-u. Sada je pravilo da niko od nas ne može da bude pored Obradovića. Spremni smo da dostavimo spisak i da uvek jedan bude pored njega, da ne sedi sam na stepenicama. Ova scena nema smisla", rekao je DJilas.

Poslanik SNS Aleksandar Martinović se zahvalio, kako je rekao za N1, spontano okupljenima i pozvao Sandru Božić da posluša večerašnji poziv predsednika Srbije da odustane od štrajka gladju.

"Što se mene tiče, nisam još odlučio da li ću da prekinem štrajk gladju. Odluka je teška zato što nismo došli da pravimo perfromans nego smo došli da se borimo za to da tužilaštvo konačno počne da reaguje na fašističke ispade Dragana Djilasa, Boška Obradovića i njihovih batinaša. Dakle, moja koleginica će da prekine štrajk gladju, ja ću da ostanem", rekao je Martinović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju iz predsedništva Srbije preko tv pozvao takodje na smanjenje tenzija i na sprečavanje nasilja.

Pristalice SNS pred parlamentom su uzvikivale "Boško fašisto" i nose zastave Srbije kao i transparent sa zajedničkom fotografijom predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Djinpinga, uz natpis "Srbi i Kinezi braća zauvek".

Lider Dveri Boško Obradović juče je započeo štrajk gladju ispred Skupštine Srbije tražeći odlaganje izbora i pregovore vlasti i opozicije posle čega je i dvoje poslanika SNS stupilo u štrajk gladju sa zahtevom da tužilaštvo preduzme mere po Krivičnom zakonu protiv grupe koja je u petak izazvala incident ispred parlamenta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.