AAA

POLITIKA | 11.05.2020 23:25 > 11.05 23:25

SAD o učešću Rusije u dijalogu: Dobrodošao je svako ko će pomoći Srbiji i Kosovu

Portparol specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela izjavio je povodom mogućnosti uključivanja Rusije u dijalog Beograda i Prištine da je dobrodošao svako ko će pomoći stabilnosti i miru.

"Svako je dobrodošao da doprinese idejama koje će pomoći stabilnosti, miru i prosperitetu Srbije i Kosova", rekao je Grenelov portparol Dik Kastin za Radio Slobodna Evropa (RSE).
RSE je pitao Kastina da li SAD smatraju da u Savetu bezbednosti UN treba da bude usvojena nova rezolucija o Kosovu i da li ima prostora za uključivanje Rusije u pregovore Beograda i Prištine.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je za subotnje izdanje lista Politika da definitivno rešenje za Kosovo treba da bude utvrdjeno u Savetu bezbednosti UN i to donošenjem nove rezolucije koja bi zamenila Rezoluciju 1244 iz 1999. godine.

O mogućnosti da se Rusija zvanično uključi u pregovore o Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je za to "potreban pre svega poziv Beograda".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.