AAA

POLITIKA | 22.05.2020 17:10 > 22.05 17:20

Dveri: Obradović pozvan u tužilaštvo u Beogradu kao osumnjičeni zbog nasilničkog ponašanja

Pokret Dveri saopštio je danas da je predsednik tog pokreta Boško Obradović po hitnom postupku pozvan u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje na protestu 8. maja ispred Skupštine Srbije.

"Obradović je dobio poziv tužilaštva da u četvrtak, 28. maja u 10 časova dodje na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ. Poziv je potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca", navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri potvrdjuju da će se Obradović odazvati pozivu tužilaštva i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

"Takodje, izražavamo zadovoljstvo zbog početka ispunjavanja naših zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji, i nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Obradovića protiv (predsednika Srbije, ministara u Vladi Srbije, direktora policije i zamenika okružnog javnog tužioca) Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac", navodi se u saopštenju.

Dveri se nadaju da će tužilaštva pokrenuti i istražne radnje i za "učinjena krivična dela" u svim do sada nerasvetljenim aferama i "slučajevima kriminala i korupcije" za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere "Kofer", "Banana", "Helikopter", "Krušik", "Lažne diplome i doktorati", "Jovanjica" i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević.

Pokret Dveri ističe da se raduje dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih.

"Nadamo se istom takvom otkrivanju istine, krivičnim gonjenjima i sudskim epilozima u svim drugim pomenutim slučajevima za koje ima pravnog osnova. Sada je tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije", navodi se u saopštenju Dveri.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.