AAA

POLITIKA | 23.05.2020 16:55 > 23.05 16:55

DS o izjavi Vasiljkovića: Ubice Zorana Djindjića nisu srpski heroji

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas, reagujući na tekst koji je objavljen u dnevniku "Alo", da ubice premijera Srbije Zorana Djindjića nisu srpski heroji.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, u tekstu tog dnevnika zahtevao je prevremeno puštanje na slobodu Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, koji su pravosnažno osudjeni na 40 godina zatvora zbog atentata.

Vasiljković je nedavno pušten na prevremenu slobodu iz zatvora na koji ga je zbog počinjenih ratnih zločina osudilo hrvatsko pravosudje, a najavio je učešće na izborima u Srbiji.

DS je ocenio da je objavljivanje takvog teksta nemoguće bez saglasnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "koji je po sopstvenom priznanju ubistvo Djindjića proslavio svojim trećim pijanstvom u životu, a drugo je usledilo posle ubistva novinara Slavka Ćuruvije".

"Veoma je važno da gradjani Srbije u ovom trenutku prepoznaju šta je prava politika Vučića, a šta njegov licemerni pokušaj da se saučesnici u tom zločinu predstave kao navodni nastavljači politike zbog koje je ubijen prvi demokratski izabrani premijer Srbije Zoran Djindjić", naglasio je DS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.