AAA

POLITIKA | 25.05.2020 23:35 > 25.05 23:35

Brnabić: Srbija neće zatvoriti granicu za crnogorske gradjane


Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da Beograd neće uvoditi recipročne mere posle odluke Crne Gore da ne otvori granicu za državljane Srbije i ocenila da oni ne bi trebalo da idu tamo gde su nepoželjni.

Brnabić je za televiziju Pink rekla da Srbija neće zatvoriti granicu za crnogorske gradjane, ali da će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove.
"Nećemo sprečavati običnim crnogorskim gradjanima da posete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprečavati ulazak kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše gradjane", kazala je Brnabić.

Ona je ocenila da "pravi razlog" za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, a ne i za Srbiju, ne leži u epidemiji korona virusa i broju zaraženih.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da će ta zemlja prvih dana juna otvoriti granice prema onim zemljama koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, odnosno u kojima je broj zaraženih korona virusom 25 na 100.000 stanovnika.

"Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Madjarska, Albanija, Grčka", rekao je Marković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.