AAA

POLITIKA | 27.05.2020 17:25 > 27.05 17:54

Boško Obradović sutra u tužilaštvu zbog sukoba pred Skupštinom Srbije

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Begoradu će se odazvati pozivu Tužilaštva da sutra, četvrtak, bude saslušan zbog nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinu Srbije. Ponovio je da se neće pozivati na poslanički imunitet i da tužilaštvo treba da postupa neselektivno, umesto što se bavi "samo opozicijom".

"Veoma sam raspoložen da iznesem istinu o onome što se toga dana desilo tokom našeg protesta isped Doma Narodne skupštine", rekao je Obradović za agenciju Beta.

U svojstvu osumnjičenog on je pozvan da sutra, u 10.00 sati, dodje u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, a pozvano je još troje članova njegovog Pokreta Dveri.

Naglasio je da je dobro da tužilaštvo "počne da radi svoj posao" i da bi "bilo dobro da istovremeno odgovori i na (njegove) krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića, ministara Aleksandra Vulina i Nebojše Sefanovića, kao i Branka Stefanovića, ministrovog oca, i republičkog tužioca Zagorke Dolovac".

Kako je naveo, te krivične prijave "već mesecima stoje u fijokama tužilaštva".

"Tek onda bi to bio dokaz da tužilaštvo neselektivno sprovodi pravdu. U ovom trenutku, medjutim, imamo krajnje selektivan pristup", smatra Obradović.

Navodeći da je 16 članova Pokreta Dveri u postupku pred tužilaštvom ili prekršajnim sudom, napomenuo je da to "govori da u Srbiji još nije uspostavljeno neselektivno pravosudje".

"Oni se, očito, još bave isključivo predstavnicima opozicije", naglasio je Obradović.

Za sutra je previdjeno da u istom tužilaštvu budu saslušana još tri člana Dveri.

Protiv Obradovića i drugih članova Dvri krivičnu prijavu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, a tužilašvo saopštilo da ih tereti da su 8. maja ispred Doma Narodne skupštine "izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim osobama".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.