AAA

POLITIKA | 28.05.2020 15:05 > 28.05 15:05

Dačić: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za gradjane Srbije.

"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Madjarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za gradjane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić u skladištu Crvenog krsta Srbije prilikom uručivanja pomoći od Austrije.

"Ako to nije opasno za gradjane Madjarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za gradjane Crne Gore".

Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se crnogorskoj aviokompaniji Montenegroerlajns ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila pre Montenegroerlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odluka civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio prevoza i položaja našeg avio prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.