AAA

POLITIKA | 29.05.2020 12:20 > 29.05 12:30

Jovanović (Narodna stranka): Budžetski rashodi za Beogradjane smanjeni za 20 milijardi dinara

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da su rebalansom gradskog budžeta za 2020. godinu rashodi za Beogradjane smanjeni za 20 milijardi dinara te je ocenio da "nije normalno" da se smanjuju davanja za ljude i infrastrukturu.

"Kada nadolazi kriza investira se u infrastrukturu i ljude, a ako se (investiranje) smanjuje onda će kriza da bude dublja", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare pre početka sednice Skupštine Beograda u Centru "Sava".

Kazao je da su rebalansom najviše smanjene kapitalne investicije za ključne projekte u Beogradu, za 7,4 milijarde dinara što je 33 odsto.

Naveo je da su gradske vlasti odustale od zaduživanja za Kanalizaciono crpnu stanicu "Krnjača" vrednu 2,2 milijarde dinara u beogradskoj opštini Palilula, na levoj obali Dunava.

Takodje, rekao je Jovanović, odustalo se i od radova na novoj autobuskoj stanici.

Naglasio je da gradska vlast nije izašla u susret najsiromašnijim sugradjanima jer nije otpisala dugovanja za info stan, niti ugostiteljskim i samostalnim radnjama za koje je predložio da ne plaćaju zakupninu za poslovne prostore jer nisu poslovale zbog vanrednog stanja.

Jovanović je zbog toga pozvao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na televizijski duel, "da razgovaraju o Beogradu".

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać je kazao da je dobra vest da se rebalansom budžeta odustalo od izgradnje beogradske gondole i jarbola.

Ipak, dodao je on, zbog budžetskih promena Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je odustao od svih ovogodišnjih projekata te je naveo da neće biti izgradnje vrtića i škola.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.