AAA

POLITIKA | 01.06.2020 14:55 > 01.06 15:03

Stamatović: Jačanjem domaće poljoprivrede zaustavićemo odlazak mladih sa sela (VIDEO)

Izgradnja infrastrukture, ali i obezbedjivanje kulturnih i zabavnih sadržaja u svim seoskim mesnim zajednicama su ključni uslovi da se mladi vrate i ostanu na selu, izjavio je danas predsednik Zdrave Srbije i nosilac liste koalicije ''Zdrava Srbija i Bolja Srbija'' Milan Stamatović.

Dodao je da će Zdrava i Bolja Srbija, zahvaljujući dosadašnjem radu i iskustvu, predložiti konkretne ideje i programe za ostanak mladih ljudi u ruralnim područjima Srbije.

"Svim mladim bračnim parovima koji odluče da se vrate u seoska područja obezbedićemo bespovratnu jednokratnu finansijsku pomoć, ali i podsticaje za pokretanje poljoprivredne proizvodnje ili bavljenje seoskim turizmom", rekao je Stamatović.

Istakao je da će, osim mladim porodicama, najviše pažnje biti posvećeno malim poljoprivrednim prozvodjačima, kao i početnicima u tom poslu.

"Naša je obaveza da svim našim seljacima i farmerima vratimo dostojanstvo i da ojačamo domaću poljoprivrednu proizvodnju jer jedino tako ćemo izvući državu iz ekonomske krize i zaustaviti odlazak mladih sa sela u velike gradove ili u inostranstvo", ocenio je Stamatović.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.