AAA

POLITIKA | 01.06.2020 19:05 > 01.06 19:05

Djurić i Bocan-Harčenko: Ponašanje Prištine iziskuje oštru reakciju medjunarodne zajednice

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko saglasili su se danas da odluka kosovske vlade o uvozu srpske robe iziskuje "oštru i odlučnu reakciju" medjunarodne zajednice.

Djurić i Bocan-Harčenko su na sastanku "razmotrili situaciju posle uvodjenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije", saopštila je Kancelarija za Kosovo.

Vlada Kosova je u subotu odlučila da u pratećim dokumentima za robu iz Srbije mora da piše da se ona izvozi u "Republiku Kosovo".

Djurić je Bocan-Harčenku rekao da je Srbija opredeljena za dijalog o trajnom i održivom rešenju kosovskog pitanja i da je "dosledno na stanovištu da se to rešenje može tražiti isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustava Srbije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Djurić je ruskog ambasadora "informisao o problemima i položaju Srba" na Kosovu i zahvalio mu "na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u medjunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda" na Kosovu.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je "trajno i nesalomivo", rekao je Djurić, izrazivši uverenje da će biti "dodatno učvršćeno saradnjom dve države i prijateljstvom (srpskog i ruskog) predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Djurić čestitao Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.