AAA

POLITIKA | 03.06.2020 14:40 > 03.06 14:40

Jovanović: Beogradu neophodna korenita promena, to nije moguće na faličnim izborima 21. juna

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović, izjavio je da je cilj "faličnih izbora", najavljenih za 21. jun, "učvršćivanje postojećeg režima, bez mogućnosti bilo kakve promene", dok je Beogradu "neophodna korenita promena", što će se, kako je smatra, dogoditi najkasnije 2022. godine.

On traži direktan izbor gradonačelnika i mnogo veću povezanost policije i Skupštine Beograda tako da će načelnik Policijske uprave Beograd pre postavljenja morati da dobije saglasnost gradskog parlamenta.

Beogradska policija će ubuduće odgovarati ne samo ministru unutrašnjih poslova, nego i izabranim gradskim odbornicima, najavio je Jovanović u programu "Otvoreno", saopštila je Narodna stranka.

Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke, podsetio je da je u toku izrada "Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu" koja će omogućiti budućem nezavisnom tužiocu da iskoreni te pojave u prestonici u prvih šest meseci nakon promene vlasti.

"Beograd će dobiti i potpuno novu kancelariju gradskog pravobranioca, koji će biti nezavisan u radu i raspolagaće mnogo većim ovlašćenjima", rekao je Jovanović.

"Garantujemo da ćemo departizovati gradsku upravu, u kojoj više neće biti moguće da stranački poslušnici sa kupljenim diplomama vode sekretarijate, direkcije i javna komunalna preduzeća", naveo je Jovanović.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da gradska vlast SNS-a u Novom Sadu namerava da "liši grad pluća i velikog ekološkog kapaciteta" zarad profita koji će ostvariti firma "Galens", koja je u "koruptivnoj vezi" sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

"'Galens' je sagradio celu imperiju, a vrednost objekata te kompanije u Novom Sadu iznosi više od milijardu evra, što je ozbiljan problem. Da li pravo na stanogradnju i urbanističku viziju grada ima 'Galens', koji je u kriminalnoj vezi sa Vučevićem, ili to pravo ima Novi Sad kao zajednica?", pitao je on.

"O izlasku Novog Sada na obalu Dunava moraju da se izjasne stručnjaci svih oblasti – urbanisti, arhitekte, gradjevinci, zaštitari, saobraćajci. To je prvenstveno stručno pitanje, a ne političko", ukazao je Novaković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.