AAA

POLITIKA | 06.06.2020 17:50 > 06.06 17:50

SSP smenila Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradskog odbora, umesto njega Stefanović

Stranka slobode i pravde (SSP) smenila je Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije te stranke i umesto njega postavila Borka Stefanovića, zamenika predsednika SSP-a.

SSP je saopštila da Bastać nije sprečio pojedine članove opštinskog odbora da, suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima, učestvuju na izborima.

"Danas je raspušten Opštinski odbor SSP na Starom gradu, jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste "'Čuvamo Stari grad Ujedinjena opozicija'", saopštila je SSP.

U saopštenju se podseća da je SSP čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima i da svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo.

"Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića je da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu gradjani, i stvori privid da izbori u Srbiji postoje", dodaje se u saopštenju.

"Predsedništvo SSP je donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije SSP-a,  jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten. Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju, i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa gradjanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića, i niegovu ekipu koja već godinama maltretira Beogradjane", navodi se u saopštenju.

Na mesto poverenika za Beograd postavljen je Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP-a, kaže se na kraju saopštenja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.