AAA

POLITIKA | 15.06.2020 20:25 > 15.06 20:25

Putin: Nijedna odluka o Kosovu ne može biti doneta bez Saveta bezbednosti UN

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će Rusija da podrži Srbiju kada je reč o Kosovu i Metohiji i da je jasno da nijedna odluka ne može da bude doneta bez Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Vučićev kabinet je saopštio da je Putin u telefonskom razgovoru rekao da će o pitanju Kosova nasamo razgovarati s Vučićem koji će 24. juna biti u Moskvi da bi prisustvovao paradi tokom proslave Dana pobede, odložene zbog pandemije.

Vučić je, kako je preneto, istakao da mu je "velika čast da učestvuje na proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom, jer se ponosi činjenicom da su srpski i ruski narod u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani slobodarstva".
"Zato nema važnijeg zadatka od čuvanja sećanja na slavnu istoriju i istinu o borbi koja je donela slobodu i mir", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da "sa zadovoljstvom očekuje" posetu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu ove nedelje.

"To što je za prvu posetu inostranstvu posle prinudne pauze izazvane pandemijom korona virusa izabrao našu zemlju, za nas je još jedna potvrda najbližih prijateljskih odnosa i izvanrednog strateškog partnerstva", istakao je Vučić.

Dodao je da se nada da će s Lavrovom "detaljno razgovarati" o političkoj i privrednoj saradnji i o Balkanu i svetu.

Putin je "potvrdio da će ponovo da poseti Srbiju kako bi prisustvovao centralnoj državnoj svečanosti osvećenja Hrama Svetog Save (u Beogradu) i istakao da će Rusija da pomaže interese Srbije, kao i da štiti interese Srpske pravoslavne crkve", saopštio je Vučičev kabinet.

Predsednik Rusije je "izrazio je uverenje u pobedu liste koju na predstojećim izborima predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poželeo mu svaki uspeh", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.