AAA

POLITIKA | 01.07.2020 19:20 > 01.07 19:20

Kon: Što pre treba rešiti dilemu o broju zaraženih i preminulih od kovida 19

Epidemiolog Predrag Kon pokazao je televiziji N1 obimnu kovid medicinsku dokumentaciju za grad Beograd i istakao da bi revizija broja zaraženih i preminulih podrazumevala da se svaki pojedinačni papir pregleda i ponovo unese u bazu.

Kada je reč o neslaganju zvaničnih brojki i onoga što se nalazi u kovid bazi "Batuta", Kon je za N1 rekao da nema razloga ni u koga da sumnja, ali da su se svi podaci slivali sa jednog mesta, sa kog bi trebalo dobiti adekvatne i potpune odgovore.
Epidemiolog Predrag Kon je ponovio da bi trebalo što pre raščistiti dilemu da li su tačni ili ne zvanični podaci o broju zaraženih i preminulih od kovida-19 i napraviti hitnu reviziju smrti.

Kon kaže da je na početku smrt prijavljivana kao što je predsednik Aleksandar Vučić i rekao iako je pozitivni pacijent preminuo od infarkta on je registrovan kao žrtva kovida-19.

"Imam utisak da se na početku sve prijavljivalo. Od sredine aprila to je postalo tema, a postoje i specijalisti za sudsku medicinu, oni su daleko bolji sagovornici", napomenuo je Kon.

Upitan da li mu je neko od političara iz vlasti pružio objašnjenje o neslaganju podataka, Kon kaže da je imao nekolicinu razgovora i da je od svih dobio uveravanje da se radilo ispravno.

Na pitanje zašto "Batut" više ne objavljuje broj zaraženih i izlečenih, Kon odgovara da to zavisi od ažurnosti svih kolega, dodajući da je to, na žalost, srpski scenario.

On je dodao i da bi bio spreman da ponovo drži svakodnevne konferencije za novinare.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.