AAA

COVID-19 | 02.07.2020 14:45 > 02.07 14:50

COVID-19:U Nišu 141 pacijent, u Vranju 98, Leskovcu 66, Surdulici 32


U tri kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu trenutno je hospitalizovan 141 pacijent, u kovid bolnici u Vranju je na lečenju 98 pacijenata, u kovid bolnici u Leskovcu 66 pacijenata, a u Surdulici 32, rekao je danas zamenik direktora Kliničkog centra Niš Vladan Ćosić.

Prema njegovim rečima, od ukupnog broja obolelih njih petoro je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator, dok se petoro dece nalazi u kovid bolnici na Dečjoj internoj klinici, ali su trenutno kovid negativna.
"Za poslednja 24 časa u trijažnoj ambulanti Infektivne klinike imali smo 86 pregleda i 31 prijem na bolničko lečenje. Na žalost preminuo je jedan pacijent", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

On je rekao da Klinički centar Niš sada ima 13 zaraženih lekara i sedam sestara, dok je od koron virusa ozdravilo 129 zdravstvenih radnika.

Kako je kazao Ćosić, Klinički centar u Nišu čini sve kako bi 82 medicinske sestre i 122 lekara koji su bili zaposleni na tri meseca u kovid bolnicam u vreme vanrednog stanja bili zaposleni za stalno.

"Oni se finansiraju iz posebnog budžeta Republike Srbije. Dobili smo priliv sredstava najpre za tri meseca, a sada za još narednih pet meseci. Verujem da će njihov status biti pozitivno rešen", izjavio je Ćosić.

Pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević izjavio je da se u toj zdravstvenoj ustanovi osim kovid pacijenata zbrinjavaju i pacijenti sa malignim oboljenjima i svi oni čije bi odlaganje lečenja izazvalo komplikacije.

Prema njegovim rečima, pomerene su samo operacije pacijenata sa "dobroćudnim" oboljenjima.

Zaposleni u upravi Kliničkog centra nisu želeli da daju odgovor na pitanje koliko je do sada pacijenta sa korona virusom preminulo u Nišu.

Najavljeno je da će ubuduće svakodnevno biti organizovane konferencije za novinare na kojima će biti saopštavane sve informacije bitne za gradjane.

Klinički centar Niš poslednjih deset dana nije saopštavao podatke o broju hospitalizovanih pacijenata sa korona virusom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.