AAA

POLITIKA | 03.07.2020 00:10 > 03.07 00:10

Studenti ispred Skupštine zatražili da se poništi odluka o zatvaranju domova, najavili novi protest

Više stotina studenata iz nekoliko studentskih domova u Beogradu okupilo se pred ponoć ispred zgrade Skupštine Srbije na protestu sa kojeg su zatražili da se poništi odluka o zatvaranju domova i da se studentima koji su zaraženi korona virusom omogući dodatni rok za polaganje ispita.

Student sociologije na Filizofskom fakultetu Marko Radić zatražio je, u obraćanju studentima, od ministra prosvete Mladena Šarčevića da ispuni te zahteve i najavio da će, u suprotnom, protest biti radikalizovan.

On je, takodje, pozvao ministra da dodje na njihov protest.
Radić je rekao da će danas, u petak, u 10 časova, studenti održati protest na platou kod Filozofskog fakulteta i da će, nakon toga, prošetati do zgrade Vlade Srbije.

"Ne budu li hteli da razgovaraju sa nama, radikalizovaćemo proteste... Sa životima studenata nema šale", rekao je Radić, ali nije precizirao na kojim način će njihov protest biti radikalizovan.

Okupljeni studenti su blokirali deo kolovoza ispred Skupštine Srbije, gde su uzvikivali "Ne damo domove!" i "Nećemo kući!".

Oni su takodje duvali u pištaljke i trube.

Protest studenata počeo je večeras u nekoliko studentskih domova širom Beograda nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će domovi ponovo biti zatvoreni, u sklopu borbe protiv širenja korona virusa.

U jednom trenutku po medijima se proširila informacija da su studenti postigli dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da domovi ne budu zatvoreni, ali su učesnici protesta demantovali tu informaciju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.