AAA

POLITIKA | 04.07.2020 11:10 > 04.07 11:46

Vučić: Pregovaramo o otvaranju nove bolnice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u toku razgovori o pravljenju nove bolnice, koja bi mogla da traje 30 godina.

Vučić je utokom prikaza novih bespilotnih letelica CH-92A na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kazao da će situacija sa korona virusom tokom zime biti gora nego tokom leta, navodeći da bi ta bolnica imala 500 do 1.000 ležajeva i koristila se kao glavna bolnica za naredne "udare" korone.

Govoreći o epidemiološko situaciju u Novom Pazaru, Vučić je naveo da "neko mora da bude kriv za sve" i da smatra da je on "kriv što nije ostao u zemlji posle izbora", nego je bio u poseti Moskvi i Briselu.

"Da sam bio tu sigurno bih ranije uključio vojsku. Mnogo mi je žao zbog toga... Situacija u Pazaru je stabilna i bolja nego juče. Juče je u bolnici bilo 205 osoba, danas 183", rekao je.

Vučić je rekao da je u Novom Pazaru juče, nažalost, preminulo pet osoba, a danas dve.

On je dodao i da je, prema izveštaju Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Srbija jedina država kojoj nisu spustili "projekciju i prognozu".

"To pokazuje da imamo dobre javne finansije i da smo dobar posao u prethodnom periodu uradili", kazao je Vučić.Zelenović ne može da prizna poraz

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Nebojša Zelenović-Šabac je naš" nije u stanju da prizna poraz na lokalnim izborima, a da su neregularnosti na izborima u tom gradu nastale usled propusta tamošnje gradske izborne komisija, u kojoj Zelenovićeve politička opcija ima većinu.

Vučić je tokom prikaza novih bespilotnih letelica CH-92A na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici naveo da je dosadašnji gradonačelnik Paraćina Saša Paunović priznao poraz i da će "zato imati političku budućnost".

"Narod u Šapcu je odlučio, nema tog ambasadora koji će da spasi vaš lopovluk i kriminal", poručio je Vučić.

On je ocenio i da iz Hrvatske nema odgovora da će Srbija stići Hrvatsku po stopi bruto domaćeg proizvoda.

O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa korona virusom u Evropi i u regionu je rekao da su "samo četiri zemlje u Evropi testirale srazmerno broju stanovnika, Nemačka, Austrija Švajcarska i Italija", dodajući da je "Crna Gora testirala 18 hiljada gradjana, a to su sve brzi testovi, oni nemaju laboratoriju za PCR".

"BiH je testirala 97 hiljada, Hrvatska samo 82 hiljada. Bugarska, koja ima isto stanovnika kao Srbija 147 hiljada, a Srbija je testirala 428 hiljada gradjana", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da je dogovoren transfer tehnologija sa kineskim partnerima za izradu domaćeg drona "Pegaz".

"Srećan sam što je vojska mnogostruko jača u odnosu na pre nekoliko godina", naveo je Vučić i dodao da ne mogu da kažu konačnu cenu kineskih bespilotnih letelica.

Kazao je da cene nabavke vojne opreme i od drugih država ne mogu da se iznose u javnost, da "nisu skupe" i da je izdvojena suma u rangu "jednog dobrog helikoptera".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.