AAA

POLITIKA | 08.07.2020 00:25 > 08.07 00:25

Brnabić: Država će zaštiti pravni poredak

Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i kazala da će "država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uredjenoj zemlji", javlja Radio-televizija Srbije.

"Najoštrije osudjujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije", rekla je Brnabić.
Ona je za incidente okrivila opoziciju, uz ocenu da su njene pristalice "pokazale svoje pravo nasilničko lice, pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata".

Kazala je i da broj novozaraženih u svetu svakog dana raste i da je zbog toga važno "da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji".

U centru Beograda trenutno se održavaju demonstracije, koje su usledile nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da će se ponovo uvoditi restriktivne mere usled epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.